Anunţuri

DUMINICA I din ADVENT
Săptămâna 2 – 8 decembrie 2019

·   Sfinte Liturghii cu Requiem în această săptămână:
– luni, pt. + Maria, Scarlat, Stancu, răposații familiei și SP;
– miercuri, pt. + Ștefan, Maria, Vasile, Constantin, Lenuța și răposații familiei;
– joi, pt. + Ioan, Roza, Angela, Costel, Ștefan, răposații fam. și SP;
– vineriora 8.00, pt. + Iani Metaxatos și răposații familiei;
– sâmbătă, pt. + SP.

·   Am început Adventul, timp de pregătire pentru marea solemnitate a Nașterii Mântuitorului.
Sfânta Biserică ne propune să facem din acest timp al așteptării pline de bucurie, care ar trebui întrucâtva să se asemene cu așteptarea febrilă a Sfintei Fecioare, un timp de rugăciune și meditație. Pentru a avea parte de atmosfera necesară pregătirii Crăciunului creștin, și nu unui fel de Crăciun păgân, Biserica ne cere, prin porunca a IV-a, ca în acest timp al Adventului să nu participăm la petreceri, mai ales dintre cele zgomotoase, ci mai degrabă la celebrările liturgice specifice.

·   Vineri, 6 decembrie, este Vinerea I din lună, cu devoțiunea către Preasfânta Inimă a lui Isus la ambele Liturghii, de la orele 8.00 și 17.00.

·   Duminica viitoare, deși este 8 decembrie, nu va fi solemnitatea Neprihănitei Zămisliri a Sf. Fecioare Maria, întrucât duminicile din Advent au un grad liturgic mai înalt decât sărbătorile Maicii Domnului. De aceea sărbătoarea Neprihănitei Zămisliri se va celebra lunea următoare, de mâine într-o săptămână, adică pe 9 decembrie.

·   Vă așteptăm în continuare la biroul parohial pentru a încheia abonamente la una sau mai multe dintre publicațiile catolice pentru anul 2020.