Vizita pastorală a IPS Aurel Percă în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Brăila

Între 14 și 16 august 2020, ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, s-a aflat în vizită pastorală în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Brăila.
Vineri seara a făcut o vizită de protocol primarului Municipiului Brăila, Viorel-Marian Dragomir, cu care s-a întâlnit la Teatrul „Maria Filotti”, monument de arhitectură și important spațiu de cultură al orașului. La întâlnire au mai fost prezenți Lucian Sabados – directorul teatrului, Doinița Ciocan – viceprimar, Pr. Cazimir Budău – parohul comunității romano-catolice din Brăila și Pr. Gabriel-Daniel Popa – secretar arhidiecezan.
Sâmbătă, 15 august, în marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului, ÎPS Aurel a prezidat Sf. Liturghie solemnă a hramului comunității și bisericii romano-catolice din Brăila. Sf. Liturghie a fost celebrată în curtea bisericii, date fiind condițiile impuse de starea de alertă. Într-un cadru agreabil, creat și de verdeața din curte, dar și de vremea favorabilă, a participat un mare număr de credincioși.
La predică, Înalt Preasfinția Sa a vorbit despre figura importantă a Sfintei Fecioare în viața lui Isus și a Bisericii, despre virtuțile ei și despre privilegiul nostru de a o avea drept Mamă. La sfârșitul Sfintei Liturghii, ÎPS Aurel a primit felicitări și urări, inclusiv prin intonarea unui „La Mulți Ani”, fiind aniversarea zilei de naștere a Excelenței Sale. Cântarea liturgică a fost animată de un grup coral din Parohia Sfinții Apostoli Petru și Paul din București și solista Cecilia Bucerzan.
În după-amiaza aceleiași zile, Înalt Preasfințitul a vizitat cele două congregații de surori prezente în Brăila. La Clarisele Franciscane Misionare ale Preasfântului Sacrament a fost așteptat cu bucurie de către Sora Nicoleta Piștiean, superioară, și Sora Michela Fabbri. La Congregatio Jesu a fost întâmpinat de către surorile Ecaterina Ciobanu și Coleta Iștoc. Ziua s-a încheiat cu o scurtă vizită la Cimitirul Catolic.
Vizita pastorală s-a încheiat duminică, 16 august, prin vizitarea filialei Parohiei Brăila din satul Țepeș Vodă, comuna Movila Miresii. Aici, credincioșii care alcătuiesc micuța comunitate l-au așteptat și salutat pe înaltul oaspete în fața bisericii. A urmat Sfânta Liturghie, iar în predica sa, Păstorul Arhidiecezei i-a îndemnat pe credincioși ca, în condițiile de minoritate, să aibă o credință puternică precum aceea pe care Isus, în Evanghelia zilei, a lăudat-o la femeia cananeană.
După Sfânta Liturghie, Înalt Preasfinția Sa a participat la o fotografie de grup împreună cu credincioșii, cărora le-a oferit iconițe care să le amintească de această vizită.
Fotografiile de la acest eveniment le puteți accesa în pagina Album foto.

Pr. Cazimir Budău-Surchea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *